Social media strategie

Facebook
11 miljoen NL accounts

Instagram
710.000 dagelijkse NL gebruikers

Linkedin
229% effectiever leads genereren

WhatsApp
90% NL gebruiken WhatsApp

Meer resultaat uit je social media campagnes

‘Via welke social media kanalen kan ik het best communiceren?’

‘Wat wil ik eigenlijk vertellen?

‘Doe ik dat met beeld of tekst?’

‘Hoe zit het met een concurrentieanalyse?

‘Moet ik nu wel of niet ook nog iets doen met Google Ads?’

‘Na hoeveel tijd ga ik monitoren en eventueel bijsturen?’

 

Bij het uitzetten van een social media strategie komen tientallen vragen aan bod. En dat is goed! Hoe doordachter jouw social media strategie, hoe effectiever en succesvoller deze zal zijn. Bij PowerBrains helpen we ondernemers om hun social media strategie helder te krijgen. Vervolgens plaatsen we ons in de voorlinie om de social media campagnes uit te voeren en te managen.

Resultaat

Social media strategie is een optelsom van alle activiteiten die nodig zijn om op social media aanwezig te zijn. Maar natuurlijk wil je meer dan alleen maar aanwezig zijn. Je wilt resultaat zien in de vorm van interactie met je doelgroep. Je wilt meer contactmomenten, je wilt meer omzet, je wilt informatie delen zodat je klanten altijd up to date zijn en je wilt je merkpositie verstevigen. Dit gaan niet zonder een goede social media strategie.

Bouwen aan je merk

Social media strategie draait om het opbouwen van jouw bedrijf als merk. Meer en meer zijn consumenten op zoek naar bedrijven die aansluiten bij hun eigen levensstijl en filosofie. Naar bedrijven die ze kunnen vertrouwen. Hoe gaaf, uniek en tof jouw product, aanbieding, service of onderneming ook is: de consument weet dat producten op meerdere plaatsen te krijgen zijn. De consument wil zich graag kunnen identificeren en stelt vertrouwen in bedrijven die vertrouwen en autoriteit uitstralen. De social media strategie die wij voor je uitzetten is gericht op deze consumentenvraag.

Binnenkort jouw doelgroep treffend bereiken op social media? De start van een social media strategie die meer leads, een hoger klantenvertrouwen en een sterkere binding met jouw doelgroep creëert ligt binnen handbereik! 

Neem contact met ons op

Telefoon +31 (0)6 1174 8567
Email: info@powerbrains.nl

PowerBrains social media marketingsbureau gevestigd in Obdam

Social media strategie

Meten is Weten

Strategie vormt de basis voor al je werkzaamheden op social media. Dat begint met de vragen: Wat is je doelstelling? Wie is je doelgroep? En waar vind je deze? Wat is je boodschap? Meetbare doelstellingen kunnen we monitoren en waar nodig de gekozen strategie bijsturen.

Kortom: in vier stappen stellen wij samen jouw strategie scherp.

Doelstelling

Meer info >

Doelstelling

Samen bedenken wij concrete en meetbare doelstellingen. Alleen dan kunnen we die doelen bereiken!

Doelgroep

Meer info >

Doelgroep

We bepalen wie jij precies wilt bereiken en stellen daar de campagne op in. We kunnen zo specifiek richten op alleen die mensen die jij wilt bereiken.

Boodschap

Meer info >

Boodschap

Jij geeft ons aan wat jouw eigen tone-of-voice is en welke woorden jij graag gebruikt in je communicatie. Wij plaatsen campagnes altijd vanuit jouw optiek.

Monitoren en bijsturen

Meer info >

Monitoren en bijsturen

Meetbare doelstellingen zorgen voor extra houvast en zijn een goed instrument om resultaat te monitoren en waar nodig de  gekozen strategie bij te sturen.

De dag waarop je het zaadje plant, is niet de dag waarop je oogst.

Tussen inspanning en resultaat zit tijd.